Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-07-2021 | Beschouwing | Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021

Toekomst voor programmatische cardiometabole preventie?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2021
Auteurs:
Daphne Stol, Ilse Badenbroek, Monika Hollander, Marcus Nielen, Niek de Wit, François Schellevis
Belangrijke opmerkingen
Stol D, Badenbroek I, Hollander M, Nielen M, De Wit N, Schellevis F. Toekomst voor programmatische cardiometabole preventie? Huisarts Wet 2021;64(8):26-9. DOI:10.1007/s12445-021-1215-y.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Cardiometabole ziekten (CMZ), zoals hart- en vaatziekten en diabetes mellitus type 2, zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1. Mede door een vergrijzende bevolking vormen ze een nog altijd groeiende ziektelast en veroorzaken ze een enorme druk op de zorgkosten. In de huisartsenpraktijk is de zorg voor patiënten met reeds bestaande CMZ onomstreden, maar er is nog geen eenduidig beleid over vroege opsporing van patiënten met een verhoogd risico op CMZ. Al jarenlang is er discussie over óf, hoe en waar we selectieve cardiometabole preventie het best kunnen vormgeven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021 Naar de uitgave