Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2021 | Opinie | Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021

Alternatieven voor het screenen van kwetsbare ouderen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2021
Auteurs:
Mattijs Numans, Niek de Wit
Belangrijke opmerkingen
Numans ME, De Wit NJ. Alternatieven voor het screenen van kwetsbare ouderen. Huisarts Wet 2021;64(8):34.5. DOI:10.1007/s12445-021-1213-0.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

In de discussie over het nut van screenen van ouderen in de huisartsenpraktijk ligt de nadruk te veel op vragenlijsten. Juist ouderen bij wie proactief beleid zinvol is, laten zich niet gemakkelijk met vragenlijsten benaderen. Geautomatiseerde analyse van dossiergegevens vormt een veel steviger uitgangspunt voor gestructureerd proactief beleid bij ouderen in de huisartsenpraktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021 Naar de uitgave

Casuïstiek

Nagelletsel

Casuïstiek

Valangst