Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Artikel | Uitgave 2/2019

Kind & Adolescent Praktijk 2/2019

Te zot voor woorden…?

Taal en communicatie bij kinderen en jongeren in de GGZ

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Mariëtte Embrechts, Mariëlle Kieboom, Merel Notten, Lian Nijland
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Drs. M. Embrechts is spraaktaalpatholoog/logopedist bij het Dr. Leo Kannerhuis/Parnassiagroep; drs. M. Kieboom is GZ-psycholoog bij Koninklijke Kentalis; M. Notten, MA, is spraaktaalpatholoog/logopedist bij Herlaarhof en spraaktaaldeskundige binnen de CVO van Koninklijke Kentalis; dr. L. Nijland is GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en foneticus bij Curium-LUMC. E: m.embrechts@leokannerhuis.nl.
Psychiatrie en logopedie werken in de kinder- en jeugd-GGZ helaas nog weinig samen. Het meest in het oog springende probleem bepaalt in welke discipline het kind terechtkomt. Vaak hangen de problemen op taal- en psychiatrisch gebied echter met elkaar samen. Intensievere samenwerking tussen GGZ en taalexperts zal veel winst opleveren. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Kind & Adolescent Praktijk 2/2019 Naar de uitgave

uit de praktijk

Hoofd en hart

Werk in uitvoering

Lastige leerlingen

Gezien en gelezen

Gezien en gelezen