Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Ten geleide | Uitgave 2/2019

Kind & Adolescent Praktijk 2/2019

Werkplaatsen voor praktijkvragen

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2019
Auteur:
Marike Serra
Belangrijke opmerkingen
Marike Serra, hoofdredacteur van Kind en Adolescent Praktijk, werkt als adviseur bij Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie
In een academische werkplaats komen mensen met verschillende achtergronden en expertise bij elkaar om kennis te bundelen en toegankelijk te maken voor gebruik in de praktijk. Het klinkt als een mooie en logische ambitie. Wetenschappelijke kennis blijft immers te vaak op de plank liggen. Een onderzoek is afgerond, een wetenschappelijk artikel gepubliceerd en dat is dat. Vaak is er dan nog een lange weg te gaan voordat de kennis ook echt wordt benut door mensen in de praktijk. Lang én soms ook heel weerbarstig. In deze aflevering van Kind en Adolescent Praktijk zien we daarvan twee heel verschillende, maar leerzame voorbeelden. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Kind & Adolescent Praktijk 2/2019 Naar de uitgave

uit de praktijk

Hoofd en hart