Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | uit de praktijk | Uitgave 2/2019

Kind & Adolescent Praktijk 2/2019

Hoofd en hart

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2019
Auteur:
Anneke Eenhoorn
Belangrijke opmerkingen
over de auteur Anneke Eenhoorn is klinisch psycholoog bij Stichting ’s Heeren Loo Zorggroep.
Alex en ik hebben een deal. Hij mag komen voor behandeling zonder te hoeven wachten en dan mag ik opnames maken van de sessies. Alex is net twintig jaar. Sinds zijn negende komt Alex op de poli. Destijds werd hij aangemeld omdat hij een lief kind was als alles ging zoals hij had bedacht. Als dingen anders liepen, raakte hij in de war en kon hij erg boos worden. Hij bleek een heerlijk mens met snufjes ADHD en Asperger. Samen met zijn ouders leerde hij waar hij goed in was en waar hij hulp bij nodig had. Plannen en organiseren vond hij lastig. Vrienden maken kon hij erg goed. Maar ze houden lukte vaak minder. We betrokken school bij de behandeling en zo kwamen we stap voor stap tot een passende aanpak. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Kind & Adolescent Praktijk 2/2019 Naar de uitgave

nader onderzoek gewenst

Dwang en het 'brein'