Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Wonen & mobiliteit | Uitgave 2/2018

Geron 2/2018

Woonwensen van ouderen van Surinaamse afkomst

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2018
Auteur:
Nancy Babel
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Nancy Babel is socioloog en werkzaam als docent bij het Horeca College van het ROC Albeda in Rotterdam. Zij doet promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit naar de leefstijlen van generaties Surinamers.

Samenvatting

“Who we are and where we are going: how our values, beliefs, drives and needs will combine with social trends to shape our future” (Mitchells, 1983). Naarmate de eerste generatie ouder wordt, valt zij terug op haar referentiekader en de oude leefpatronen van het land van herkomst. De afgelopen eeuw heeft het gevoerde categoriaal overheidsbeleid onvoldoende aandacht besteed aan de woonwensen van de groep Surinaamse ouderen, die gekenmerkt wordt door multiculturaliteit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Geron 2/2018Naar de uitgave

Arbeid & inkomen

Persoonlijk pensioen

Bespreking oratie

De kracht van verhalen