Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Casus | Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014

Systeeminterventie bij de obsessieve-compulsieve stoornis

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Drs. Karin Remmerswaal
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u een gevalsbeschrijving met reflectie op de inhoud. De namen van de personen zijn verzonnen.
Drs. K. Remmerswaal, GZ-psycholoog en gedragstherapeut, is werkzaam bij GGZ inGeest poli Angst & Dwang in Amsterdam (k.remmerswaal@ggzingeest.nl).

Samenvatting

Mensen met een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS) betrekken vaak hun omgeving in de dwangsymptomen. De interactie rondom dwang levert veel stress op en houdt de OCS in stand. Bij GGZ inGeest is een systeeminterventie ontwikkeld om de impact van OCS op de omgeving te verminderen. In dit artikel wordt de systeeminterventie geïllustreerd aan de hand van een casus.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014 Naar de uitgave

Cliëntenvoorlichting

Cognitieve therapie

Redactioneel

Redactioneel

Gesignaleerd

LOK bij ouderen