Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Onze Correspondent | Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014

Functionele geesten

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Drs. José de Jager
Belangrijke opmerkingen
Drs. J. de Jager is psycholoog en medisch antropoloog. In het kader van haar masterthesis werkte zij drie maanden op Zanzibar (jose_de_jager@hotmail.com).

Samenvatting

Het is 7.30 uur en al ruim 35 graden als de dokter met een noodvaart arriveert op zijn luid rammelende brommer bij het psychiatrisch ziekenhuis 'Kidongo Chekundu' te Stone Town in Zanzibar. De wachtkamer van de zogenaamde 'out-patient ward' zit al sinds zonsopgang vol met vrouwen gehuld in de meest kleurige kanga's en mannen in vale overhemden. Op deze afdeling wordt drie maal per week spreekuur gehouden voor mensen van buiten de kliniek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014Naar de uitgave