Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Onderzoek | Uitgave 3/2019

TPO - De Praktijk 3/2019

Seksualiteit onderbelicht thema bij diabetes

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 3/2019
Auteur:
Hans van der Wouden
Seksualiteit is een onderbelicht thema in de zorg voor patiënten met diabetes type II. Anne Bijlsma-Rutte, gezondheidswetenschapper, deed onderzoek naar dit onderwerp bij de afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde van VUmc. In haar proefschrift ging zij na in hoeverre diabetespatiënten problemen ervaren in hun seksueel functioneren en of een training huisartsen helpt om het onderwerp bespreekbaar te maken. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

TPO - De Praktijk 3/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Onnodige zorg

Kennisquiz antwoorden

Antwoorden

Column

Optelsom