Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Educatie | Uitgave 3/2019

TPO - De Praktijk 3/2019

Diabetes in twee culturen

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 3/2019
Auteur:
Gerda Keizer
Bij Turken, Marokkanen en Hindoestanen komt diabetes veel voor, onder andere door genetische aanleg, culturele aspecten en voedingspatronen. De meeste patiënten komen voor behandeling en controle van hun aandoening op het spreekuur van de praktijkondersteuner. De begeleiding is soms lastig. Naast het taalprobleem vormt het verschil tussen westerse en niet-westerse culturen een barrière in het bereiken van de gewenste behandeldoelen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

TPO - De Praktijk 3/2019 Naar de uitgave

Kennisquiz vragen

Weet je dit?

Journaal

journaal