Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Redactioneel | Uitgave 3/2019

TPO - De Praktijk 3/2019

Onnodige zorg

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 3/2019
Auteur:
Gerda Keizer
In januari is een onderzoek gepresenteerd over onnodige behandelingen in de gezondheidszorg. Hoewel het onderzoek zich grotendeels richtte op ziekenhuiszorg kun je het ook betrekken op de huisartsenzorg. Onnodige zorg wordt vaak verleend omdat zorgverleners een aangeleerde routine of een protocol volgen. Sommige routines zijn nuttig, ook al zijn ze niet bij iedereen nodig maar je voorkomt ermee dat je behandelingen of onderzoeken ten onrechte nalaat. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

TPO - De Praktijk 3/2019 Naar de uitgave

Kennisquiz vragen

Weet je dit?

Kennisquiz antwoorden

Antwoorden