Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2014 | Forum | Uitgave 1/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2014

Schuldenproblematiek bij kwetsbare jongeren

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 1/2014
Auteur:
Barbara van Straaten
Uit cijfers van het Nibud blijkt dat onder jongeren sprake is van een toenemende schuldenproblematiek. Een kwart van de Nederlandse jongeren heeft moeite financieel rond te komen, vooral als ze laagopgeleid zijn en zelfstandig wonen. De kwetsbare jongeren onder hen zijn extra gevoelig voor het maken van (problematische) schulden.
In oktober jl. organiseerde het IVO een seminar over hoe schulden van kwetsbare jongeren het beste aangepakt kunnen worden en hoe het ontstaan van schulden bij deze kwetsbare groep voorkomen kan worden. Het IVO nodigde drie sprekers uit die vanuit hun eigen expertise op deze vraag ingingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2014 Naar de uitgave