Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Artikelen | Uitgave 1/2014

Bijblijven 1/2014

Schokbrekers in de communicatie met patiënten en hun naasten in de palliatieve fase

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Dr. Christien de Jong, drs. Leo Gualthérie van Weezel
Belangrijke opmerkingen
vrijgevestigd psycholoog-psychotherapeut te Amsterdam; naast eigen praktijk verbonden aan het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie; trainer in bijscholing op het gebied van de communicatie met oncologische patiënten
psychiater en psychotherapeut; werkzaam bij het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis; verbonden aan het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie

Samenvatting

In dit hoofdstuk worden vier vaardigheden of ‘schokbrekers’ besproken, die de huisarts helpen in gesprek te komen met patiënten over hun naderend levenseinde en de invulling van de palliatieve zorg. De betekenis van deze schokbrekers wordt toegelicht vanuit de hechtingstheorie en het Window of Tolerance.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Bijblijven 1/2014 Naar de uitgave