Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Artikelen | Uitgave 1/2014

Bijblijven 1/2014

Begeleiding door de huisarts van patiënten met een ileus in de laatste levensfase

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2014
Auteur:
Drs. Bernardina S. Wanrooij
Belangrijke opmerkingen
huisarts, consulent palliatieve zorg

Samenvatting

Een ileus bij een patiënt met kanker is een ernstig ziektebeeld dat gepaard gaat met een slechte kwaliteit van leven. De begeleiding van deze patiënten vindt in eerste instantie bijna altijd in het ziekenhuis plaats. In dit artikel wordt ingegaan op de mogelijkheden die er zijn om patiënten met een ileus te begeleiden, in het ziekenhuis en in de thuissituatie. Hierbij worden oorzakelijke, medicamenteuze en niet-medicamenteuze interventies belicht. Er wordt uitgebreider ingegaan op het gebruik van octreotide bij een ileus.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Bijblijven 1/2014 Naar de uitgave