Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | TP selectief | Uitgave 10/2009

Tandartspraktijk 10/2009

Restauratieve tandheelkunde

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Het niet volledig verwijderen van door cariës aangetast glazuur of dentine resulteert in het achterblijven van bacteriën die zich op hun beurt weer kunnen vermenigvuldigen. Deze bacteriën kunnen onder meer toxines produceren die naar de pulpa kunnen doorlekken, waardoor pulpa-irritatie en ontsteking kan ontstaan. Om die reden wordt door sommigen behandeling van het tandoppervlak met een antibacterieel middel voorafgaand aan de plaatsing van de restauratie aangeraden ter voorkoming van deze schadelijke effecten. Vaak wordt als desinfectans chloorhexidine aanbevolen, omdat dit middel een breedspectrumantibacteriële werking heeft tegen zowel Gram-positieve als Gram-negatieve bacteriën.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2009

Tandartspraktijk 10/2009 Naar de uitgave

esthetische CAD/CAM-tandheelkunde

Geprefabriceerde CAD/CAM-bruggen

TP selectiefI

implantologie

restauratieve tandheelkunde

Een esthetische benadering met composiet