Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | TP selectief | Uitgave 10/2009

Tandartspraktijk 10/2009

Traumatologie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Kroonfracturen komen vaak voor. Bij ongeveer tweederde van alle tandletsels is er een breuk van de tandkroon, al dan niet met expositie van de pulpa. Soms loopt de fractuurlijn tot onder de glazuurcementgrens. We spreken dan van een kroon-wortelfractuur. Deze zijn betrekkelijk zeldzaam; het betreft hier ongeveer 5% van alle tandletsels aan de blijvende gebitselementen. In veel gevallen reikt de fractuurlijn tot vlak boven de alveolaire botrand. Het is in deze gevallen mogelijk om het fractuurdeel adhesief weer aan het element te bevestigen. Omdat de fractuurlijn vlakbij het niveau van de processus alveolaris ligt, komt hierbij de zogenaamde ‘biologic width’ in het gedrang.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2009

Tandartspraktijk 10/2009 Naar de uitgave

redactioneel

Congresseren

restauratieve tandheelkunde

Een ongeluk zit in een klein hoekje …

restauratieve tandheelkunde

Een esthetische benadering met composiet