Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-05-2017 | Uitgave 4-5/2017

Bijblijven 4-5/2017

Registratie en overdracht van advance care planning in de dagelijkse praktijk: roeien met de riemen die…

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4-5/2017
Auteur:
Jan-Arie van Wijnagaarden
Belangrijke opmerkingen
The original version of this article was revised: Registratie en overdracht van advance care planning in de dagelijkse praktijk: roeien met de riemen die… In de vermelding van de auteursnaam is een fout geslopen. De correcte vermelding moet zijn: J.A. van Wijngaarden.
An erratum to this article is available at https://​doi.​org/​10.​1007/​s12414-017-0233-y.

Samenvatting

Bij de contacten die de dienstdoende collega-huisarts van de huisartsenpost in de avond-, nacht- en weekenddienst heeft met geriatrische en palliatieve patiënten, doet zich regelmatig de vraag voor welk beleid er met de patiënt is afgesproken en hoe er geanticipeerd wordt op verwachte en onverwachte situaties. Het is goed dit met de patiënt te bespreken en vast te leggen: de advance care planning of ACP. Met een casus wordt het belang van deze planning geïllustreerd; in een praktische handreiking volgen tips hoe dit met de huidige ICT-systemen te registreren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4-5/2017

Bijblijven 4-5/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Voeding