Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-05-2017 | Uitgave 4-5/2017

Bijblijven 4-5/2017

Advance(d) care planning of regeren is vooruitzien

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4-5/2017
Auteurs:
C. in ’t Veld, B. Ott

Samenvatting

Advance care planning (ACP) is bij uitstek het domein van de huisarts. Zo kent de huisarts de meeste ouderen dikwijls al vele jaren, is het in de thuissituatie voeren van een gesprek wat gemakkelijker en kan de huisarts op de uitkomsten van het gesprek terugkomen.
Het doel van ACP is samen met de patiënt en diens naaste familieleden of vertegenwoordiger gesprekken te voeren over de vraag welke medische behandelingen deze oudere en kwetsbare patiënt in de laatste levensfase nog wil ondergaan. Deze gesprekken worden, mits de timing goed is en de gesprekken in alle rust kunnen worden gevoerd, door de meeste patiënten erg gewaardeerd. Vaak geven ze aanleiding tot een verdieping van de arts-patiëntrelatie in die laatste fase van het leven. Er zijn verschillende handvatten voor de huisarts beschikbaar om zich voor te bereiden op gesprekken in het kader van ACP.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4-5/2017

Bijblijven 4-5/2017 Naar de uitgave