Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | In de praktijk | Uitgave 4/2017

GZ - Psychologie 4/2017

QIT4kids: ROMMEN bij jonge patiënten

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Dr. Nele Stinckens, Remy De Gouw
Belangrijke opmerkingen
Dr. Nele Stinckens (1970) is cliëntgericht psychotherapeute en oprichter, zaakwaarnemer en leidinggevende van QIT bvba. Daarnaast is ze oprichter en coördinator van groepspraktijk Naiade (www.​naiade-therapie.​be). Stinckens is co-auteur van het boek Vinger aan de pols in psychotherapie. Monitoring als therapeutische methodiek (2012).
Info en correspondentie: nele.stinckens@qitonline.be, www.​naiade-therapie.​be
Remy de Gouw (1971) is psycholoog en cliëntgericht/Emotion-Focused psychotherapeut. Hij werkt bij CGG Ahasverus, het Kinder- en Jongerenteam Vilvoorde en bij psychotherapiepraktijk Conciente (Antwerpen). Daarnaast is hij freelance opleider/leertherapeut van de opleidingen tot kinder- en jeugdpsychotherapeut (Universiteit Antwerpen, Focus on Emotion).

Samenvatting

Hoewel kinderen een groot aandeel hebben in de patiëntenpopulatie van de ggz, richten de meeste feedbackinstrumenten zich op de behandeling vanvolwassen patiënten. In september 2015 startte de Vlaamse organisatie Quality Improvement in Treatment (QIT) met de ontwikkeling van QIT4kids, een webapplicatie voor kinderen, jongeren en hun ondersteunend netwerk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

GZ - Psychologie 4/2017 Naar de uitgave

Rechten en plichten

Plafondhandel