Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Column | Uitgave 4/2017

GZ - Psychologie 4/2017

Down Under: Stik viezerik!

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 4/2017
Auteur:
Arianne Struik
Belangrijke opmerkingen
Arianne Struik
GZ-psycholoog Arianne Struik is directeur van het Institute for Chronically Traumatized Children (ICTC) in Scarborough (Perth, West- Australië) dat gespecialiseerd is in de behandeling van getraumatiseerde kinderen en hun families en auteur van het boek Slapende Honden? Wakker maken! Als ‘flying psych’ behandelt ze getraumatiseerde kinderen en volwassen in afgelegen gebieden.
MST-CAN (Multi System Therapy Child Abuse and Neglect) is een intensief behandelprogramma voor gezinnen waarin kindermishandeling en verwaarlozing spelen en uithuisplaatsing van kinderen dreigt.
De namen van de personen in deze column zijn geanonimiseerd.

Samenvatting

De vierenvijftigjarige Bernice had in de afgelopen twee maanden al vijf keer naar de praktijk gebeld om te vragen wanneer ‘die blonde vrouw die mensen geneest’ er weer zou zijn. De trauma-clinics die ik in haar dorp houd, worden onregelmatig gepland en ze was kennelijk ongeduldig.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

GZ - Psychologie 4/2017 Naar de uitgave