Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2007 | Referaat | Uitgave 5/2007

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2007

Preventie van handletsels

Transient risk factors for acute traumatic hand injuries: a case-crossover study in Hong Kong.Chow Y, Lee H, Lou J, Yu ITS. Occup Environm Med 2007; 64: 47–52.

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 5/2007
Auteur:
   

Samenvatting

Er zijn weinig onderzoeken over handletsels vanuit arbeidsgeneeskundig perspectief verricht. Dit onderzoek uit Hongkong geeft aanwijzingen voor de preventie van handletsels. Handletsels zijn een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim vooral in technische bedrijven. Ernstige handletsels vergen soms langdurige behandeling en intensieve revalidatie. Verder kan de arbeidsgeschiktheid voor het vroegere werk zelfs in het geding zijn. De onderzoekers vroegen zich af welke vermijdbare werkfactoren konden worden opgespoord die een verhoogd risico van handletsel gaven. Dit is de moeite waard want 4–11% van alle werknemers krijgt jaarlijks een dergelijk ongeval.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2007

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2007 Naar de uitgave