Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2007 | Referaat | Uitgave 5/2007

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2007

Beroep en conditie op oudere leeftijd

Lifetime occupation and physical function: a prospective cohort study on persons aged 80 years and older living in a community.A. Russo, G. Onder, M. Cesari, V. Zamboni, C. Barillaro, E. Capoluongo, M. Pahor, R. Bernabei, F. Landi, L. Ferrucci. Occup Environ Med 2006; 63: 438–442.

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 5/2007
Auteur:
   

Samenvatting

De lichamelijke conditie op oudere leeftijd neemt af bij een hogere leeftijd en bij het voorkomen van veel chronische aandoeningen. Mobiliteit en conditie onder ouderen zijn beter bij mensen die in de vrije tijd lichamelijk zeer actief waren, matig alcohol gebruiken en slechter bij mensen met een lagere opleiding en bij rokers. Er is veel bewijs dat een betere opleiding en een hogere sociaaleconomische status bescherming bieden tegen verlies van cognitieve functies op oudere leeftijd. Analoog daaraan is het denkbaar dat een leven met veel lichamelijke activiteit als trainingseffect tot een betere conditie en kracht op oudere leeftijd leidt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2007

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2007 Naar de uitgave