Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2010 | Forum | Uitgave 3/2010

Tijdschrift voor Psychotherapie 3/2010

Petitie

Oproep tot tekenen

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 3/2010
De actiecomités ‘Zorg geen markt’ en ‘De GGZ laat zich horen’ doen een oproep aan alle werknemers in de GGZ om een petitie te tekenen tegen de toepassing van de DBC-systematiek. De comités worden ondersteund door vakbonden AbvaKabo FNV, Nu ’91, CNV publieke zaak en FNV vrouwenbond. De actiecomités en de bonden zijn bang dat de nieuwe systematiek nadelige gevolgen heeft voor de kwaliteit van de zorg. Daarbij maken zij zich zorgen over de privacy vanwege de plicht om verzekeraars van diagnostische gegevens te voorzien. De registratie levert bovendien een zware bureaucratische belasting op voor zorgverleners, terwijl zij een valse, papieren werkelijkheid schept, die immers is gebaseerd op een classificatiesysteem (de DSM IV) dat de realiteit van klinische diagnostiek geweld aandoet. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2010

Tijdschrift voor Psychotherapie 3/2010 Naar de uitgave

Inleiding

Inleiding

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten