Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Arbeid & inkomen | Uitgave 2/2018

Geron 2/2018

Persoonlijk pensioen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2018
Auteur:
Theo Nijman
Belangrijke opmerkingen

Over de Auteur

Theo Nijman is hoogleraar risicomanagement van pensioenstelsels aan Tilburg University. Tevens is hij wetenschappelijk directeur van kennisnetwerk Netspar.

Samenvatting

De Sociaal-Economische Raad (SER) spreekt al lange tijd over een pensioenhervorming waarin het begrip persoonlijk pensioen centraal staat. Het regeerakkoord van het kabinet Rutte III stelt “het kabinet wil het pensioenstelsel hervormen tot een meer persoonlijk pensioenstelsel met collectieve risicodeling.” Deze bijdrage bespreekt wat bedoeld wordt met een persoonlijk pensioen en waarom dat ook voor zowel gepensioneerden als werkenden aantrekkelijk kan zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Geron 2/2018 Naar de uitgave

Thema zorg en ondersteuning aan arbeidsmigranten

Zorg en ondersteuning aan oudere arbeidsmigranten

Participatie & ontwikkeling

De Geluksroute voor kwetsbare mensen