Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Uitgave 4/2014

Kind & Adolescent Praktijk 4/2014

Pak het samen op!

Over steun in sociale netwerken

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2014
Auteurs:
Drs. Monique Van Driel, Dr. Jolanda Mathijssen, Prof. dr. Ien Van de Goor, Prof.dr. Chijs Van Nieuwenhuizen
Belangrijke opmerkingen

over de auteurs

Drs. M.M.E. van Driel, gezondheidswetenschapper, is werkzaam als beleidsmedewerker onderzoek en innovatie bij Kompaan en De Bocht. Dr. J.J.P. Mathijssen, pedagoog en epidemioloog, is als senior onderzoeker werkzaam bij Social and Behavioral Sciences, Tilburg University. Prof. dr. L.A.M. van de Goor, gezondheidswetenschapper, is werkzaam als bijzonder hoogleraar Effectiviteit Individuele Preventie en senior onderzoeker bij Tranzo. Prof. dr. Ch. van Nieuwenhuizen, psycholoog en psychotherapeut, is o.a. werkzaam als bijzonder hoogleraar Forensische Geestelijke Gezondheidszorg bij Tilburg University. Correspondentie: moniquevandriel@kompaanendebocht.nl.

Samenvatting

Onderzoek laat een positieve samenhang zien tussen sociale steun en welbevinden. Er wordt daarom veel verwacht van hulpverlening bij het verwerven en benutten van sociale steun. In dit artikel verkennen de auteurs het concept sociale steun en zoeken zij aanwijzingen voor werkzame factoren die hulpverleners kunnen benutten in hun dagelijkse werk. Tevens formuleren zij onderzoeksvragen met als doel nieuwe kennis te genereren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Kind & Adolescent Praktijk 4/2014 Naar de uitgave

Ten geleide

Onderbuikgevoel

Tussendoor

Vakantiestress