Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-03-2018 | Wetenschappelijk artikel | Uitgave 2/2018

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2018

Overwegingen om te kiezen voor een soa-test bij de GGD

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Manon T. M. Pelgrim, Karlijn J. G. Kampman, Henny Rexwinkel, Alma Tostmann, Jeannine L. A. Hautvast

Samenvatting

Personen uit een ‘risicogroep voor soa’ kunnen kiezen of zij een soa-test doen bij de GGD, de huisarts of een andere instelling. Wij hebben onderzocht welke overwegingen bij bezoekers van het Centrum Seksuele Gezondheid van vier GGD’en een rol hebben gespeeld bij hun keuze om voor een soa-test naar de GGD te gaan. Personen die een GGD in de regio Oost bezochten voor een soa-consult werden gevraagd een vragenlijst in te vullen als ze behoorden tot minimaal een van de volgende vier risicogroepen: mannen die seks hebben met mannen (MSM), personen gewaarschuwd voor een soa, personen met klachten passend bij een soa en jongeren onder de 25 jaar. Er werden 609 personen geïncludeerd. De volgende overwegingen vonden zij belangrijk in hun keuze om voor een soa-test naar de GGD te gaan: de deskundigheid van de GGD (96 %), het gemak van het maken van een afspraak bij de GGD (90 %), de anonimiteit bij de GGD (69 %), de gratis soa-test bij de GGD (65 %).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2018 Naar de uitgave