Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-03-2016 | Uitgave 1/2016

Bijblijven 1/2016

Ouder worden met trisomie 21

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2016
Auteurs:
MD, PhD Prof. dr. Gert Van Goethem, Dr. Peter Dieleman, Prof. dr. Marek Wojciechowski

Samenvatting

De levensverwachting van personen met trisomie 21 is spectaculair toegenomen. Meer volwassenen leven langer. De opvolging van kinderen met trisomie 21 gebeurt op systematische en gecoördineerde manier om op gezondheidsproblemen te anticiperen en tijdig te herkennen. Dat is bij volwassenen minder het geval. Gecoördineerde, systematische opvolging van de gezondheid van volwassenen met trisomie 21 wordt wel in de literatuur aanbevolen en kan een belangrijke impact hebben op de gezondheidstoestand en kwaliteit van leven. De huisarts bekleedt een ideale positie om deze zorg te coördineren. Deze bijdrage geeft een beknopt overzicht van de verschillende gezondheidsproblemen en een stelt een schema voor opvolging voor.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Bijblijven 1/2016 Naar de uitgave