Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

12-02-2016 | Uitgave 1/2016

Bijblijven 1/2016

De genetische aspecten van obesitas

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2016
Auteur:
Prof. dr. Wim Van Hul

Samenvatting

Obesitas is een van de grootste gezondheidsproblemen in onze huidige maatschappij, met een sterk stijgende prevalentie. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan externe omgevingsfactoren. Genetisch onderzoek naar obesitas heeft in de afgelopen jaren geresulteerd in de identificatie van causale genen zowel voor syndromale als monogene vormen van obesitas. Tevens kon een aantal genetische risicovarianten worden geïdentificeerd die betrokken zijn bij de multifactoriële vorm van obesitas. Dit alles brengt nieuwe inzichten mee in het ontstaansmechanisme van obesitas en kan de poorten openen naar nieuwe therapeutische behandelingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Bijblijven 1/2016 Naar de uitgave