Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2011 | Uitgave 4/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2011

Opbrengst en waarde van het Partnership Depressiepreventie

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 4/2011
Auteurs:
Martijn Bool, Agnes van der Poel
In 2007 is het Partnership Depressiepreventie (PDP) van start gegaan met een open opdracht van VWS om aan de hand van praktijkverkenningen een overzicht te bieden van kansen en beperkingen voor depressiepreventie in Nederland. Deelnemende organisaties zijn divers in doel, discipline en achterban. De meerwaarde van het PDP ligt in het daadwerkelijk samenbrengen en verbinden van de partners, die tegelijkertijd collega’s en concurrenten kunnen zijn. Resultaat was een werkplan met drie pijlers (2008): lokaal gezondheidsbeleid, instrumenten voor zorgprofessionals, en publiek. In 2010 zijn vele producten opgeleverd, die in de periode 2010–2012 geïmplementeerd c.q. ingebed gaan worden. Verder heeft het PDP verbindingen gelegd met andere initiatieven, zoals de webportal Mentaal Vitaal. Het PDP heeft als doel een groter bereik van depressiepreventie door een betere afstemming en samenwerking, en een betere benutting van aanpakken en instrumenten. Vanaf 2010 ligt er nadruk op: financiering, professionals, gemeentebeleid, kwetsbare groepen en de sector arbeid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2011 Naar de uitgave