Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

21-08-2020 | Internationaal onderzoek | Uitgave 3/2020

Podosophia 3/2020

Op maat gemaakte zolen verminderen pijn en vermoeidheid bij het syndroom van Ehlers-Danlos

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2020
Auteur:
BSc Koen J. M. Spaninks
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek. In deze editie betreft het het artikel: María Reina-Bueno, Carmen Vázques-Bautista, Inmaculada C. Palomo-Toucedo, Gabriel Domínguez-Maldonado, José Manuel Castillo-López, Pedro V. Munuera-Mártinez. Custom-made foot orthoses reduce pain and fatique in patients with Ehlers-Danlos syndrome. A pilot study. Int J Environ Res Public Health. 2020;17(4):1359. https://​doi.​org/​10.​3390/​ijerph17041359 (open source).

Samenvatting

Pijn en vermoeidheid zijn veel voorkomende klachten bij patiënten met het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS). Deze klachten beïnvloeden de kwaliteit van leven bij deze patiënten. In een artikel in de International Journal of Environmental Research and Public Health werd onderzocht of podotherapeutische zolen pijn en vermoeidheid verminderen en zodoende positief bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten met EDS. Het artikel beschrijft een onderzoek waarin 36 patiënten met EDS drie maanden gemonitord werden terwijl ze podotherapeutische zolen droegen. Er trad aanzienlijke verbetering op van voetpijn, voetgerelateerde klachten, voetfunctionaliteit en kwaliteit van leven. De conclusie van dit onderzoek is dat het dragen van podotherapeutische zolen bijdraagt aan vermindering van klachten bij patiënten met EDS. Deze studie kan ertoe bijdragen dat voetspecialisten aan multidisciplinaire teams worden toegevoegd bij de behandeling van patiënten met EDS.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2020

Podosophia 3/2020 Naar de uitgave