Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

25-08-2020 | Anatomie | Uitgave 3/2020

Podosophia 3/2020

Morfologie als verklaring voor chronische pijn na enkelverzwikking: nieuwe inzichten

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2020
Auteurs:
Robert Wonink, PhD Miki Dalmau-Pastor

Samenvatting

Veel patiënten ontwikkelen chronische pijn na een enkelverzwikking. Een goede verklaring hiervoor was er tot op heden niet. Daarom heeft Miquel Dalmau Pastor, de anatoom van de MIFAS (Minimal Invasive Foot and Ankle Surgery) de anatomie van de laterale enkelbanden opnieuw in kaart gebracht om de functie, pathofysiologie en behandelingsmodaliteiten ervan te begrijpen. Het lateraal collaterale ligament wordt gevormd door het anterieure talofibulaire ligament (ATFL), het calcaneofibulaire (CFL) en het posterieure talofibulaire ligament (PTFL). Geen enkele studie had de verbindingen tussen deze structuren specifiek aan de mediale zijde beoordeeld. Het doel van dit artikel is de morfologie en consistentie van de mediale verbindingen tussen de ligamentaire componenten van het lateraal collaterale ligamentaire complex uit te leggen in relatie met chronische pijn en de prognose daarvan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2020

Podosophia 3/2020 Naar de uitgave