Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Wetenschappelijke artikelen | Uitgave 2/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2015

Online preventie op het gebied van leefstijl: enkele overdenkingen

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 2/2015
Auteurs:
Rik Crutzen, Nanne K. de Vries
Belangrijke opmerkingen
Correspondentieadres
Rik Crutzen, Vakgroep Gezondheidsbevordering, Universiteit Maastricht, Postbus 616, 6200 MD Maastricht, tel. 043–3882828, e-mail: rik.crutzen@maastrichtuniversity.nl

Samenvatting

Preventieve interventies die ondersteuning bieden bij keuzes met betrekking tot gezond gedrag worden steeds vaker via internet aangeboden. Dit artikel is opiniërend van aard en presenteert enkele overdenkingen op het gebied van internetinterventies met betrekking tot werkzame elementen, advies-op-maat, kosteneffectiviteit en professionele ondersteuning, en anonimiteit en gebruik. De belangrijkste conclusies over de weg vooruit zijn dat praktische toepassingen in een online context van specifieke gedragsveranderingsmethoden nader experimenteel onderzoek verdienen. Interventies die gebruik maken van advies-op-maat zouden doorontwikkeld kunnen worden naar lerende interventies, waarin handelingen van andere deelnemers meegenomen worden in het genereren van adviezen. Evaluatiestudies zouden uitsluitsel moeten geven of professionele ondersteuning bij deze internetinterventies bijdraagt aan gebruik, effectiviteit en kosteneffectiviteit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School half jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2015 Naar de uitgave