Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2020 | Artikel | Uitgave 6/2020

Denkbeeld 6/2020

Onbegrepen gedrag bij migranten met dementie

Een onderzoek onder zorgverleners

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2020
Auteurs:
Corina Bosma, Carolien Smits
Zorgverleners binnen Carintreggeland, een grote zorgorganisatie in Twente, merkten dat zij er niet altijd in slaagden oudere migranten met dementie die onbegrepen gedrag vertoonden, de zorg te geven die zij verdienden. Waar lag dat aan? En: hoe kon het beter? Daarnaar is nu een eerste inventariserend onderzoek gedaan. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2020

Denkbeeld 6/2020 Naar de uitgave

Redactioneel

Stille kracht