Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2020 | Artikel | Uitgave 6/2020

Denkbeeld 6/2020

Kom in actie bij angst

Behandeling van angstgevoelens bij mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2020
Auteurs:
Martin Smalbrugge, Debby Gerritsen
Angst komt veel voor bij mensen met dementie: zo'n zeventig procent van hen krijgt er gedurende het dementieproces mee te maken. Regelmatig zien we dit verschijnsel samengaan met andere problemen, zoals depressie en geagiteerd gedrag. Daarnaast gaat angst gepaard met extra verlies van functionele zelfstandigheid, een verhoogde kans op verpleeghuisopname en een lagere kwaliteit van leven. Voor naasten en verzorgenden kan angstig gedrag van iemand met dementie zeer belastend zijn. Hoewel niet eenvoudig, kan angst bij dementie wel degelijk worden verminderd. Maar dan is er wel vroegtijdige actie nodig. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2020

Denkbeeld 6/2020 Naar de uitgave