Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2020 | Het Dilemma | Uitgave 6/2020

Collega's en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma's uit de praktijk
Denkbeeld 6/2020

Is zíjn kwaliteit van leven minder waard?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2020
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
Mijn man woont in een kleinschalige woongroep met alleen maar vrouwen. Hij is van eenvoudige komaf en heeft altijd in de bouw gewerkt. Door zijn dementie is hij nors en afwerend geworden naar anderen en ook laat hij zich slecht verzorgen. De dames in de groep willen hem niet in de huiskamer hebben. 'Ga weg vieze vent,' is nog het minst nare dat ze tegen hem zeggen. Ik heb de indruk dat ook de verzorgenden hem niet zo graag mogen. Ze nemen het niet voor hem op en sturen hem gemakshalve naar zijn kamer. Eigenlijk laten ze hem een beetje links liggen. Mijn man is altijd goed geweest voor mij en voor anderen en dit verdient hij niet. Soms denk ik: is zíjn kwaliteit van leven minder waard dan die van anderen? Wat moet ik doen? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2020

Denkbeeld 6/2020 Naar de uitgave