Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | NHG Standaard | Uitgave 4/2019

Huisarts en wetenschap 4/2019

Nieuwe NHG-Standaard CVRM: schatten, overwegen en maatwerk

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 4/2019
Auteurs:
Judith Tjin-A-Ton, Karen Konings, Tjerk Wiersma
Belangrijke opmerkingen
Tjin-A-Ton JJS, Konings KTS, Wiersma T. Nieuwe NHG-Standaard CVRM: schatten, overwegen en maatwerk. Huisarts Wet 2019;62(4):55-7. DOI:10.1007/s12445-019-0072-4.
Multidisciplinaire werkgroep Cardiovasculair risicomanagement. NHG-Standaard Cardiovasculair risicomanagement (tweede herziening).
De multidisciplinaire werkgroep bestond uit: I. van Dis, Y.A. Henstra, A.W. Hoes, H.M. den Hartog, K. Konings, H. van Laarhoven, A.H. Liem, F.M.A.C. Martens, Y.M. Smulders, A. Strijbis, J.J.S. Tjin-A-Ton, F.L.J. Visseren.

Samenvatting

Mede dankzij ketenzorg hebben huisartsenpraktijken de afgelopen jaren op grote schaal structurele zorg opgezet voor de preventie van hart- en vaatziekten (HVZ). De NHG-Standaard Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) is herzien en geeft nieuwe handvatten voor het schatten van het risico en beleid bij een verhoogd risico op HVZ. Meest opvallende vernieuwingen zijn de meer gedifferentieerde streefwaarden voor bloeddruk en cholesterol, naast de toegenomen aandacht voor maatwerk, waarbij de arts het beleid in samenspraak met de patiënt vaststelt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Huisarts en wetenschap 4/2019 Naar de uitgave