Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-03-2019 | NHG richtlijn | Uitgave 4/2019

Huisarts en wetenschap 4/2019

Afbouwen van SSRI’s en voorschrijven bij jongvolwassenen

Gedeeltelijke herziening NHG-Standaarden Angst en Depressie

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 4/2019
Auteurs:
Mariëlle van Avendonk, Hèlen Woutersen-Koch
Belangrijke opmerkingen
Van Avendonk M, Woutersen-Koch H. Afbouwen van SSRI’s en voorschrijven bij jongvolwassenen. Huisarts Wet 2019;62(4):54-5. DOI:10.1007/s12445-019-0057-3.
Belangenverstrengeling: niets gemeld.
De NHG-Standaarden Depressie (gedeeltelijke update 2019, versie 2.1) en Angst (gedeeltelijke update 2019, versie 2.1) staan op https://​www.​nhg.​org/​standaarden/​samenvatting/​angst en https://​www.​nhg.​org/​standaarden/​samenvatting/​depressie.

Samenvatting

De NHG-Standaarden Angst en Depressie zijn op dezelfde onderwerpen gedeeltelijk herzien: het voorschrijven van selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s) aan jongvolwassenen in het bijzonder en het afbouwen van SSRI’s bij volwassen in het algemeen. De aandacht voor antidepressiva laat onverlet dat psychotherapie als behandeling bij de meeste indicaties de voorkeur heeft boven antidepressiva.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Huisarts en wetenschap 4/2019 Naar de uitgave