Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:

01-12-2017 | Thema inkoop

Nieuw aanbestedingsinstituut mobiliteit voor beter zorgvervoer: Doorbreken negatieve spiraal

Auteur: Saida Akaaboune

Gepubliceerd in: Sociaal Bestek | Uitgave 6/2017

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De taxiondernemers en de vakbonden 1 zijn het roerend met elkaar eens: de negatieve prijs-en kwaliteitsspiraal in het zorgvervoer moet doorbroken worden. Ze sloegen 1 daarom begin 2017 de handen ineen en richtten het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit (AIM) op.
Literatuur
1.
go back to reference Meer specifiek: ondernemersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Taxi- en zorgvervoer en vakbonden FNV Taxi en CNV Vakmensen Meer specifiek: ondernemersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Taxi- en zorgvervoer en vakbonden FNV Taxi en CNV Vakmensen
6.
go back to reference Het AIM is een initiatief van de vakbonden FNV Taxi en CNV Vakmensen en ondernemersorganisatie KNV Taxi. Het instituut is in de vorm van een onafhankelijke stichting opgericht en wordt paritair bestuurd door sociale partners. Het Sociaal Fonds Taxi (SFT) ondersteunt het AIM. Binnen het AIM wordt een manager aangesteld, die alle voorkomende werkzaamheden uitvoert in samenwerking met enkele materiedeskundigen. Het AIM is een initiatief van de vakbonden FNV Taxi en CNV Vakmensen en ondernemersorganisatie KNV Taxi. Het instituut is in de vorm van een onafhankelijke stichting opgericht en wordt paritair bestuurd door sociale partners. Het Sociaal Fonds Taxi (SFT) ondersteunt het AIM. Binnen het AIM wordt een manager aangesteld, die alle voorkomende werkzaamheden uitvoert in samenwerking met enkele materiedeskundigen.
Metagegevens
Titel
Nieuw aanbestedingsinstituut mobiliteit voor beter zorgvervoer: Doorbreken negatieve spiraal
Auteur
Saida Akaaboune
Publicatiedatum
01-12-2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Sociaal Bestek / Uitgave 6/2017
Print ISSN: 0921-5344
Elektronisch ISSN: 2468-1377
DOI
https://doi.org/10.1007/s41196-017-0542-9

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Sociaal Bestek 6/2017 Naar de uitgave