Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

16-10-2020 | NHG richtlijn | Uitgave 11/2020

Huisarts en wetenschap 11/2020

NHG-Standaard Pelvic inflammatory disease herzien

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2020
Auteurs:
Lisette Verlee, Margriet Bouma
Belangrijke opmerkingen
Verlee L, Bouma M. NHG-Standaard Pelvic inflammatory disease herzien. Huisarts Wet 2020;63(11):82. DOI:10.1007/s21445-020-0908-y.
Mogelijke belangenverstrengeling: niet aangegeven.
Raadpleeg de volledige versie van de NHG-Standaard op richtlijnen.nhg.org.

Samenvatting

In de herziene NHG-Standaard Pelvic inflammatory disease (PID) staat niet langer het advies om een eventueel aanwezige spiraal altijd direct te verwijderen. Ook wordt aangeraden een CRP in plaats van een BSE te doen. De herziening werd gedaan in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Gynaecologie en Obstetrie en de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2020

Huisarts en wetenschap 11/2020 Naar de uitgave