Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

15-10-2020 | Casuïstiek | Uitgave 11/2020

Huisarts en wetenschap 11/2020

Colakleurige urine bij een gezonde jongeman

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2020
Auteurs:
July Kroeg, Koen van Helmond, Jeroen Smeets
Belangrijke opmerkingen
Kroeg JM, Van Helmond KA, Smeets JG. Colakleurige urine bij een gezonde jongeman. Huisarts Wet 2020;63(11):69-71. DOI:10.1007/s12445-020-0891-3.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

De differentiaaldiagnose van donkergekleurde urine is breed. Als de urinestick bloed aantoont, kan dat wijzen op hematurie, hemoglobinurie of myoglobinurie. Een urinesediment kan dit onderscheid maken, maar wordt in de huisartsenpraktijk nog maar zelden uitgevoerd. De huisarts zal dus moeten handelen op basis van de eigen bevindingen en bedacht moeten zijn op alarmsymptomen, zoals colakleurige urine

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2020

Huisarts en wetenschap 11/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws