Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2016 | Spreekuur | Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016

Chronische ondervoeding bij ouderen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2016
Auteur:
Marissa Scherptong-Engbers
Belangrijke opmerkingen
LUMC, afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde, Postcode 9600, 2300 RC Leiden: M.J. Scherptong-Engbers • Correspondentie: m.j.engbers@lumc.nl

Samenvatting

Ondervoeding bij ouderen uit zich in functieverlies, ongewenst gewichtsverlies en/of chronische disbalans tussen inname en verbruik. Er is sprake van ondervoeding bij een Body Mass Index van minder dan 20, bij onbedoeld gewichtsverlies van meer dan 10% in de laatste 6 maanden of meer dan 5% in de laatste maand.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016 Naar de uitgave

Redactioneel

Op koers blijven