Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2007 | Journaal | Uitgave 7/2007

Huisarts en wetenschap 7/2007

Nabestaanden van suïcideslachtoffers

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2007
Auteur:
   

Samenvatting

Nabestaanden van suïcide hebben een verhoogde kans op psychiatrische pathologie. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en GGZ Friesland randomiseerden 122 nabestaanden 3 tot 6 maanden na de suïcide. De helft kreeg een kortdurend begeleidingstraject aangeboden bestaande uit 4 sessies bij de families thuis. De controlegroep kreeg de gebruikelijke zorg. Dertien maanden na de suïcide werd de gezondheid van beide groepen vergeleken. De groep die begeleiding had ontvangen had minder negatieve cognities dan de groep die de gebruikelijke zorg ontving. De geboden hulp leek te voorzien in een behoefte en leidde tot tevredenheid. Van de betrokken huisartsen vond 65% een gespecialiseerd hulpaanbod zinvol en bleek 90% bereid nabestaanden te verwijzen. (HvdW)

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2007

Huisarts en wetenschap 7/2007 Naar de uitgave

In de praktijk

Werken is gezond!

In de praktijk

Beroepskeuzedilemma