Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2007 | Proefschriften | Uitgave 7/2007

Huisarts en wetenschap 7/2007

Voorschrijfgedrag onder de loep

Jacoba Greving. Trends in cardiovascular drug prescribing in Dutch general practice: role of patient and physician related characteristics [Proefschrift]. Groningen, 2007. ISBN 90-77113-53-3. 140 pagina’s. Te downloaden via http://dissertations.ub.rug.nl/faculties/medicine/2007/j.greving.

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2007
Auteur:
   

Samenvatting

In dit proefschrift onderzocht Greving waarom AII-receptorantagonisten tussen 1995, het jaar van hun introductie, en 2000 zo’n snel de markt hebben veroverd. Is het de invloed van advertenties en andere marketingactiviteiten van de farmaceutische industrie? Waarom zijn gezaghebbende landelijke richtlijnen en andere professionele informatiebronnen dan kennelijk niet in staat om tegenwicht te bieden? De door Greving gekozen AII-receptorantagonisten staan model voor veel nieuwe geneesmiddelen die ‘in de markt gezet worden’ en daarom is dit een zeer relevant proefschrift.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2007

Huisarts en wetenschap 7/2007 Naar de uitgave

In de praktijk

Beroepskeuzedilemma