Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:

01-03-2010

Multidisciplinaire richtlijn voor health checks noodzakelijk

Auteur: Dr. Petra Reulings

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 3/2010

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Steeds meer instellingen bieden in Nederland preventief medische onderzoeken (health checks) aan, mede door een toenemende vraag van de Nederlandse burger. Onderzoek naar het aanbod van preventief medische onderzoeken leidt tot de conclusie dat waarborgen nodig zijn om de consument te beschermen. De ontwikkeling van een multidisciplinaire richtlijn die eisen stelt aan deze onderzoeken wordt volgens velen als noodzakelijk gezien.
Literatuur
1.
go back to reference 1. Inspectie voor de Gezondheidszorg. Toezicht op preventief medisch onderzoek. IGZ nr. 08–17. Den Haag: mei 2008. 1. Inspectie voor de Gezondheidszorg. Toezicht op preventief medisch onderzoek. IGZ nr. 08–17. Den Haag: mei 2008.
2.
go back to reference 2. Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO en TÜ V Reinland Quality. Verbeteren van de kwaliteit van Preventief Medisch Onderzoek in Nederland: Voorstudie naar de ontwikkeling van een multidisciplinaire richtlijn, een systeem voor kwaliteitsborging en de ontwikkeling van informatie voor burgers over niet-vergunningplichtig preventief medisch onderzoek. In voorbereiding. 2. Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO en TÜ V Reinland Quality. Verbeteren van de kwaliteit van Preventief Medisch Onderzoek in Nederland: Voorstudie naar de ontwikkeling van een multidisciplinaire richtlijn, een systeem voor kwaliteitsborging en de ontwikkeling van informatie voor burgers over niet-vergunningplichtig preventief medisch onderzoek. In voorbereiding.
Metagegevens
Titel
Multidisciplinaire richtlijn voor health checks noodzakelijk
Auteur
Dr. Petra Reulings
Publicatiedatum
01-03-2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 3/2010
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-010-0047-0

Andere artikelen Uitgave 3/2010

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 3/2010 Naar de uitgave