Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Beschouwing | Uitgave 8/2017

Huisarts en wetenschap 8/2017

Meer counseling in de NHG-Standaard Anticonceptie nodig

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2017
Auteurs:
dr. Charles Picavet, Peter Leusink
Belangrijke opmerkingen
AllthatChas Research Consultancy, Amsterdam: dr. C.B.C. Picavet, psycholoog. Praktijk de Huisarts, Gouda: P.M. Leusink, huisarts, seksuoloog NVVS • Correspondentie: charles@allthatchas.nl • Mogelijke belangenverstrengeling: Charles Picavet heeft opdrachten uitgevoerd voor MSD, HRA Pharma, Gedeon Richter en Titus Healthcare. Geen van deze bedrijven is financieel of inhoudelijk betrokken geweest bij de totstandkoming van dit artikel. Peter Leusink heeft geen conflicterende belangen aangegeven.

Samenvatting

Picavet C, Leusink P. Meer counseling in de NHG-Standaard Anticonceptie nodig. Huisarts Wet 2017;60(8):393-5.
De NHG-Standaard Anticonceptie wordt momenteel herzien. Er zijn niet veel nieuwe anticonceptiemethoden op de markt gekomen sinds de vorige herziening, maar er is wel nieuw onderzoek dat suggesties oplevert voor andere accenten in de standaard. Het gaat dan met name om de begeleiding van vrouwen in het eerste consult, zodat zij beter in staat zijn de kans op ongewenste zwangerschap te verkleinen. Het proefschrift The contraceptive cycle biedt een aantal nieuwe inzichten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2017

Huisarts en wetenschap 8/2017 Naar de uitgave