Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Discussie | Uitgave 8/2017

Huisarts en wetenschap 8/2017

Counseling is dagelijks werk voor de huisarts

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2017
Auteurs:
Miranda Kurver, Margriet Bouma
Belangrijke opmerkingen
NHG, afdeling Richtlijnontwikkeling & Wetenschap, Utrecht: M. Kurver, wetenschappelijk medewerker en huisarts; M. Bouma, senior wetenschappelijk medewerker en huisarts n.p.

Samenvatting

Picavet en Leusink betogen dat er meer aandacht moet komen voor counseling in de NHG-Standaard Anticonceptie (‘Meer counseling in de NHG-Standaard Anticonceptie nodig’, pagina 393). Wij onderschrijven het belang van goede counseling. Dit is namelijk de kern van het dagelijks werk van de huisarts. Momenteel is de standaard in herziening, waarbij er aandacht is voor patiëntenvoorlichting, ‘shared decision making’ en controle.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2017

Huisarts en wetenschap 8/2017 Naar de uitgave