Skip to main content
Top

2005 | OriginalPaper | Hoofdstuk

41. Magere zuivelproducten eten en drinken

Auteur : Tom Mutsaerts

Gepubliceerd in: Gezond omgaan met gewoontes

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Melk is het enige voedingsmiddel waarmee elk jong zoogdier (wij dus ook) in de eerste levensperiode wordt gevoerd. Het is een zeer volledig voedingsmiddel. De van melk afgeleide zuivelproducten als karnemelk, kaas, room, yoghurt en kwark leveren eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en spoorelementen. In een vleesarme voeding kunnen zuivelproducten beschouwd worden als volwaardige eiwitleveranciers.
Metagegevens
Titel
Magere zuivelproducten eten en drinken
Auteur
Tom Mutsaerts
Copyright
2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9394-7_41