Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | OriginalPaper | Uitgave 5/2018

PALLIATIEVE TANDHEELKUNDE
Tandartspraktijk 5/2018

Levensduurverlengende restauraties

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2018
Auteur:
Niek Opdam
Belangrijke opmerkingen
Dr. Niek Opdam is in 1980 afgestudeerd als tandarts. Van 1983-2009 heeft hij in Ulft een algemene praktijk gehad. Op dit moment is dit een verwijspraktijk voor adhesieve tandheelkunde. Hij is gespecialiseerd in restauratieve en esthetische tandheelkunde. Daarnaast is hij als wetenschapper en docent werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij in 1998 gepromoveerd is.
Als initiatiefnemer en voorzitter van de werkgroep Cariologie en Restauratief van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging van Tandartsen (NWVT) schrijft hij bijgaand artikel over restauratieve tandheelkunde. De NWVT-werkgroep zal vaker in TP publiceren.

Samenvatting

Bij veel casuïstiek die we bijvoorbeeld in TP zien worden fraaie behandelresultaten getoond waarbij we een lange levensduur van het gemaakte restauratief werk verwachten. Vaak zien we voorbeelden van conceptmatige tandheelkunde waarbij het in het kort vaak gaat om: eerst alle elementen met een slechte prognose verwijderen, dan eventueel de elementen netjes in de rij zetten met orthodontie en ten slotte de dentitie (duurzaam?) opbouwen met indirecte restauraties, op dit moment vaak van lithiumdisilicaat. Kan er een individueel alternatief toepasbaar zijn in plaats van deze conceptmatige aanpak?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Tandartspraktijk 5/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws