Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | OriginalPaper | Uitgave 5/2018

UIT DE PRULLENBAK GEHAALD
Tandartspraktijk 5/2018

Terugplaatsen van kroonfragmenten na trauma

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2018
Auteurs:
Kayleigh Hesse, Hans van Pelt, Frank Abbas, Wim Slot, Eric Meisberger
Belangrijke opmerkingen
Kayleigh Hesse, master 3-student Tandheelkunde aan de RUG.
Dr. Hans van Pelt, restauratief tandarts op het CTM van het UMCG.
Prof. dr. Frank Abbas, hoogleraar Parodontologie op het CTM van het UMCG.
Dr. Wim Slot, tandarts-implantoloog op het CTM van het UMCG.
Eric Meisberger, tandarts op het CTM van het UMCG en het Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het Martiniziekenhuis te Groningen

Samenvatting

Een student fiscaal recht van 26 jaar meldt zich in op een avond bij de dienstdoende tandarts. De patiënt blijkt na zich in zijn duim gesneden te hebben onwel te zijn geworden, waarbij hij met zijn kin op zijn bureaublad is terechtgekomen. Hij meldt zich bij de spoedeisende dienst waar de losse kroonfragmenten worden verwijderd en in de prullenbak worden gedeponeerd. De dienstdoende tandarts verwijst hem door naar een implantoloog voor het plaatsen van implantaten. De student vist de fragmenten uit de prullenbak, waarna een ontdekkingsreis begint langs diverse tandheelkundige specialisten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Tandartspraktijk 5/2018 Naar de uitgave