Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | OriginalPaper | Uitgave 5/2018

Tandartspraktijk 5/2018

Voedingsadvies dranken: verleiding en realiteit

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2018
Auteur:
Dien Gambon
Belangrijke opmerkingen
Dr. D. L. Gambon (RU Utrecht, 1986) is tandarts-pedodontoloog te Rotterdam. Zij doet onderzoek op de afdeling Orale biochemie van ACTA.

Samenvatting

In veel tandartspraktijken wordt aandacht besteed aan preventie gericht op het voorkomen en stabiliseren van cariës en erosieve gebitsslijtage. Aandacht gaat uit naar de mondhygiëne, het gebruik van fluoridetandpasta en het aantal poetsmomenten. Waar nodig volgt een voedings- en leefstijladvies. Een vaak gehoorde opmerking daarbij is: ‘Je mag ook niks.’ Maak daarom met de patiënt een voedingsadvies dat tot gedragsverandering leidt in plaats van te vertellen dat ze het drinken van suikerhoudende en/of zure dranken moeten vermijden. Nuances zijn op z’n plaats. Momenteel verandert het aanbod op het gebied van de dranken in de supermarkt enorm. Bent u op de hoogte van de verschillende risicoproducten? Wat weet u van de informatie op het etiket? En de nieuwe waterproducten: veilig voor het gebit of niet?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Tandartspraktijk 5/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Leukoplakie